Retraites (oud)

Over 'Van meer Waarde zijn'

Meerdaagse Belevingsretraites

Op een prachtig bergachtig terrein nabij Malaga, Spanje, bevindt zich een betoverend landgoed dat volledige rust uitstraalt. Dit serene toevluchtsoord biedt ruime werkruimtes met adembenemende uitzichten, comfortabele tweepersoonskamers, een verfrissend zwembad en een ontspannende sauna. Gasten worden verwend met heerlijke vegetarische maaltijden van onze chef Irene.

Meer informatie over de locatie vindt je via de volgende link: Website Montenaturivo.

Deze retraite is bedoeld om weer in contact te komen met je levendigheid en je innerlijke rust, je kracht en stilte, en om te reflecteren op je levenswaarden, intuïtie en gedachten. In deze nieuwe omgeving met gelijkgestemde mensen, zul je andere ervaringen opdoen en nieuwe inzichten verkrijgen.

Het doel is om je eigen waarde te (her-)ontdekken, te beseffen dat je van waarde bent, en te leren hoe je deze waarde op duurzame wijze kunt behouden en vergroten. Dit wordt bereikt via verschillende activiteiten, waaronder ademwerk, ontspanning en ontlading, ijsbaden (facultatief), meditatie, psychofysieke oefeningen zoals boksen (met gevoel) en Rots en Wateroefeningen,  opstellingen, vrijmoedig waarheid spreken, reflectie- en creatieoefeningen over levenswaarden en waarde-oefeningen over o.a. geld, gezin en familie, vitaliteit en gezondheid, werk, vrije tijd en spiritualiteit.

Deze retraite is een mix van levendigheid en stilte, gericht op zingeving, vitaliteit en vreugde – de kern van je bestaan op aarde. We gaan voorbij aan trauma en therapie en richten ons op persoonlijke groei en het loslaten van oude belemmeringen. 

Deze retraite is ook bedoeld om te ontdekken wie jij bent als je jouw unieke kleur in dit leven leeft en geeft. Wie je bent als je jouw diepste waarheid zo kunt zeggen, dat mensen je kunnen horen. Je leert stiltetaal spreken, waardoor je kunt horen wat mensen zeggen. Als je genoeg voor het gemak van de schijn hebt gekozen en ook al is het aarzelend, de directe weg naar leven vanuit de waarheid van het hart en dus je bezieling wilt ontdekken. Je zult merken dat dit ook zijn weerslag heeft op je rust en je vitaliteit.       

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie. Je hoeft ook geen sportieve achtergrond te hebben voor deze retraite, maar zorg voor comfortabele kleding. Tijdens vrije momenten kun je de stilte en natuur ervaren, wandelingen maken en het omliggende natuurgebied verkennen. Het bruisende Malaga en het strand liggen op slechts 35 minuten rijden.

Wat zijn de kosten?

€1475,00 (exclusief BTW)

* (De prijzen kunnen o.i.v. de inflatie tot een half jaar voor de geboekte datum worden aangepast aan het prijstarief).

Beschikbare data

De retraite kalender

Een belevingsretraite vol stilte en levendigheid.

Een retraite waarin je onderdeel bent van een achtbaan aan ervaringen in een adembenemende omgeving in een prachtige Spaanse finca. Stilte en levendigheid, meditatie en boksen, creatie- en reflectieoefeningen, vrijmoedig waarheid speken, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en lekker en gezond eten.
Deze retraite wordt gegeven door John de Haas, Renate van Ingen & Harry Geurkink.
Van zaterdag 21 september t/m vrijdag 27 september 2024.

Een belevingsretraite vol stilte en levendigheid.

Een retraite waarin je onderdeel bent van een achtbaan aan ervaringen in een adembenemende omgeving in een prachtige Spaanse finca. Stilte en levendigheid, meditatie en boksen, creatie- en reflectieoefeningen, vrijmoedig waarheid speken, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en lekker en gezond eten.
Deze retraite wordt gegeven door John de Haas, Renate van Ingen & Harry Geurkink.
Van zaterdag 9 november t/m vrijdag 15 november 2024.

Een belevingsretraite vol stilte en levendigheid.

Een retraite waarin je onderdeel bent van een achtbaan aan ervaringen in een adembenemende omgeving in een prachtige Spaanse finca. Stilte en levendigheid, meditatie en boksen, creatie- en reflectieoefeningen, vrijmoedig waarheid speken, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en lekker en gezond eten.
Deze retraite wordt gegeven door John de Haas, Renate van Ingen & Harry Geurkink.
Van zaterdag 22 maart t/m vrijdag 28 maart 2025.

Maak kennis met de trainers

Trainer

John de Haas

Wat maakt dat ik mezelf in staat acht om retraites te geven? Ten eerste loop ik zelf het pad van bewustwording. Ik heb talloze opleidingen, cursussen, trainingen en retraites gevolgd, zowel in binnen- als buitenland. Ik blijf mezelf voortdurend ontwikkelen en ben inmiddels bereid toe te geven dat ik het niet weet, en dat is oké. Het leven is een mysterie dat niet begrepen kan worden, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Het omarmen van dit mysterie brengt diepe vreugde en innerlijke vrede, en ik wil jullie graag meenemen op deze ontdekkingsreis.

Mijn grootste leermeester is Jacqueline de Haan, directeur van Inspiration Company en de Academie voor Innovatief Trainen. Gedurende meer dan 25 jaar als haar leerling en collega heb ik veel geleerd en ben ik gegroeid tot waar ik nu sta.

Ten tweede ben ik twintig jaar lang schipper-trainer geweest op Zeilschip De Tukker. Daar heb ik met jongeren, waaronder jeugdige delinquenten en jongeren met complexe problemen, transformatiereizen gemaakt naar onder andere Engeland, Schotland en Denemarken. Tijdens deze reizen hebben we samen het avontuur van het leven ervaren en ervan geleerd. We zijn door stormen en windstiltes gegaan, hebben stilteoefeningen gedaan, feedback gegeven en ontvangen, zijn gaan klimmen en abseilen, hebben een solobivak en creatieve oefeningen gedaan, psychofysieke oefeningen uitgevoerd en nog veel meer. Al deze ervaringen hebben voor de transformatie gezorgd. We kwamen in een andere wereld terecht met nieuwe mensen, nieuwe verhalen, nieuwe gevoelens en gedachten, en dat heeft geleid tot een ander uitzicht en nieuwe inzichten.

Het doel van deze reizen was om je open te stellen voor de stroom van het leven, om volledig deel te nemen aan het avontuur, inclusief de uitdagende momenten. We moesten onze maskers afleggen en onze kwetsbaarheid omarmen. Een van de jongeren zei aan het einde van de reis met tranen in zijn ogen van geluk: ‘Ik wist niet dat ik ook nog zo kon zijn.’

Tot slot geloof ik dat ik op dit moment van mijn leven het meest waardevol kan zijn door mensen gedurende retraites te begeleiden. Ik ga ervan uit dat er in ieder van ons een schat verborgen ligt. Het is mijn missie om mensen te helpen deze schat te ontdekken en te laten stralen op het juiste podium zodat de wereld van jouw unieke talenten kan genieten. Persoonlijke groei betekent voor mij het afpellen van de vruchten van je werk tot er niets meer overblijft dan je authentieke zelf. Gandhi zei ooit dat wie zichzelf tot nul kan reduceren, onweerstaanbaar is.

Trainer

Can Kroezen

Mijn naam is Can Kroezen-Cornelissen.

Sinds 2002 ondernemer in het veld van personeelszaken, arbeidsbemiddeling en verzuimbegeleiding en sinds 2013 actief als coach en begeleider op de reis van persoonlijk leiderschap.

Toen ik in 2017 in aanraking kwam met het systemisch werk was ik verkocht. De mogelijkheden en effectiviteit die ik hier zag in het helpen van mensen op de diepere laag maakte dat ik mijn focus volledig hierop legde.

Als systemisch coach kijk ik binnen familie- of organisatiesystemen naar patronen en belemmerende overtuigingen als instrumenten die je ooit goed geholpen hebben. Waar waren ze ooit een hele goede oplossing voor? Als we deze patronen kunnen ontrafelen, kunnen we ze ombuigen of loslaten. En dan ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en nieuwe patronen.

Het is mijn missie om mensen te helpen om zichzelf toestemming te geven om hun volle potentieel te leven. Dit bereik ik door hen te helpen met het vergroten van hun persoonlijk leiderschap.

Wanneer jij voelt dat jij je eigen steun in de rug kunt zijn, ben jij in staat om jouw eigen waarheid te leven. Dit is het meest natuurlijk voor je wanneer je volledig je eigen plek hebt ingenomen. In je familie of in je organisatie.

Tijdens de retraite wil ik je dan ook zoveel mogelijk op dit pad helpen. Je eigen plek onderzoeken en innemen en van daaruit te gaan staan voor wat jij de wereld te brengen hebt.

Ik help je antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik van het leven maar zeker minstens zo belangrijk, Wat wil het leven van mij?

Ga je mee op onderzoek in jezelf?

Trainer

Harry Geurkink

Mijn naam is Harry Geurkink, fysiotherapeut, MSc en ondernemer.

Vanaf het eerste moment dat ik Wim Hof ontmoette in 2011, wist ik, dit gaat een belangrijke pijler zijn voor mijn werk. Daarmee was direct de interesse voor het immuunsysteem gewekt, samen met mijn wetenschappelijke studie, onderzoek en fysiotherapie te Leuven als basis, een ideale combinatie.

Waar ik als mens en ook als ondernemer in de Zorg voor sta: ‘probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te komen, dan kun je jezelf zijn en je passies leven’. Mede door mijn levenservaringen en bijna dood ervaring (BDE) heb ik het vermogen anders tegen zaken aan te kijken. Visionair zijn noemen sommigen dat ook, wat in de zorg een groot voordeel is!

Immuunsysteem trainingen gaan ons enorm helpen om lichamelijke en geestelijke ziekten terug te dringen. De waarde van de effecten is nog te onbekend, maar juist daarom heb ik het grote verlangen om dit onderwerp verder te ontwikkelen. Ik combineer dit met fantastische reizen maken, zowel naar binnen toe als naar buiten, want er is binnen in ons en ook ver weg nog veel voor ons om van te leren.

Chef-kok

Irene

Mijn naam is Irene en ik verzorg heerlijke vegetarische maaltijden en tussendoortjes van lokale biologische producten. Mijn huisgemaakte en creatieve keuken brengt je dichter bij zowel de smaken van de traditionele gastronomie als nieuwe en verrassende sensaties en texturen.

Ik heb mij gespecialiseerd in retraites en er is niets dat mij meer inspireert dan jou blij te maken met ons eten, je met volle aandacht te laten genieten van elk gerecht, in een ontspannen sfeer en weg van de stress van het dagelijks leven …

Mijn opleiding in klinische en vegetarische sportvoeding stelt mij in staat om gerechten te bereiden voor speciale diëten, lactosevrij, glutenvrij, intoleranties; voor fitness, yoga of gezondheid…

Bij het koken pas ik mijn ethiek toe: een gezonde, smakelijke en duurzame keuken, met respect voor andere levende wezens en de planeet.

Schrijf je vandaag nog in!