Retraites

Over 'Van meer Waarde zijn'

Meerdaagse Belevingsretraites

Op een prachtig bergachtig terrein nabij Malaga, Spanje, bevindt zich een betoverend landgoed dat volledige rust uitstraalt. Dit serene toevluchtsoord biedt ruime werkruimtes met adembenemende uitzichten, comfortabele tweepersoonskamers, een verfrissend zwembad en een ontspannende sauna. Gasten worden verwend met heerlijke vegetarische maaltijden.

Meer informatie over de locatie vindt je via de volgende link: Website Montenaturivo.

Deze retraite is bedoeld om weer in contact te komen met je levendigheid en je innerlijke rust, je kracht en stilte, en om te reflecteren op je levenswaarden, intuïtie en gedachten. In deze nieuwe omgeving met gelijkgestemde mensen, zul je andere ervaringen opdoen en nieuwe inzichten verkrijgen.

Het doel is om je eigen waarde te ontdekken, te beseffen dat je van waarde bent, en te leren hoe je deze waarde op duurzame wijze kunt behouden en vergroten. Dit wordt bereikt via verschillende activiteiten, waaronder ademwerk, meditatie, psychofysieke oefeningen zoals haptonomisch boksen en Rots en Wateroefeningen, reflectie op levenswaarden en waarde-oefeningen over o.a. geld, gezin en familie, werk, vrije tijd en spiritualiteit.

Deze retraite is een mix van levendigheid en stilte, gericht op zelfreflectie, vitaliteit en vreugde – de kern van je bestaan op aarde. We gaan voorbij aan trauma en therapie en richten ons op persoonlijke groei en het loslaten van oude belemmeringen.

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie. Je hoeft ook geen sportieve achtergrond te hebben voor deze retraite, maar zorg voor comfortabele kleding. Tijdens vrije momenten kun je de stilte en natuur ervaren, wandelingen maken en het omliggende natuurgebied verkennen. Het bruisende Malaga en het strand liggen op slechts 35 minuten rijden.

Wat zijn de kosten?

€1330,00 (exclusief BTW)

* (De prijzen kunnen o.i.v. de inflatie tot een half jaar voor de geboekte datum worden aangepast aan het prijstarief).

Beschikbare data

De retraite kalender

Voor mensen die aandacht willen geven aan hun vitaliteit.

Een retraite waarin we kijken welke waardes een rol spelen bij vitaliteit en ook kijken naar inspiratie voor andere mogelijkheden om je vitaler te voelen. We kijken onder andere naar beweging, rust, voeding, balans, inspiratie en naar vrijmoedig waarheid spreken als bron voor meer rust en energie.
Deze retraite wordt gegeven door John De Haas & Harry Geurkink (co-trainer).
Van zaterdag 30 november t/m vrijdag 6 december 2024. (Code R010)
Van zaterdag 29 maart t/m vrijdag 4 april 2025. (Code R012)
Van zaterdag 3 oktober t/m vrijdag 10 oktober 2025. (Code R016)

Voor mensen die naast een heerlijke retraite willen onderzoeken wat vrijmoedig waarheid spreken voor hen kan betekenen.

Een retraite die bedoeld is om ook te ontdekken wie jij bent als je jouw unieke kleur in dit leven leeft en geeft. Wie je bent als je jouw diepste waarheid zo kunt zeggen tegen mensen, dat ze het kunnen horen. Je leert stiltetaal te spreken waardoor je kunt horen wat mensen zeggen. Voor als je genoeg voor het gemak van de schijn hebt gekozen en ook al is het aarzelend, de directe weg naar leven vanuit de waarheid van het hart en dus je bezieling wilt ontdekken. Je zult merken dat dit ook zijn weerslag heeft op je rust en je vitaliteit.
Deze retraite wordt gegeven door John De Haas & Gebrand Schutte.
Van zaterdag 23 november t/m 29 november 2024. (Code R009)
Van zaterdag 22 t/m vrijdag 28 maart 2025. (Code R011)
Van zaterdag 27 september t/m vrijdag 3 oktober 2025. (Code R015)

Voor ondernemers die willen uitvinden waar hun hart nu werkelijk ligt en ontdekken wat voor mogelijkheden het geeft als je dit ontdekt hebt.

De hectiek van alledag zorgt voor voldoende excuses om met anderen bezig te zijn en niet stil te staan bij hoe het met jezelf gaat. Ben je daadwerkelijk nog met die dingen bezig, waar je ten diepste blij van wordt? Gun jezelf zo’n moment waarin je volledig uit de hectiek stapt, de oorverdovende stilte hoort en voelt dat het nu even ‘me-time’ is! Je weet dat je diepste vreugde onweerstaanbaar is!
Deze retraite wordt gegeven door John De Haas & Johan De Haas (MBA, co-trainer).
Van zaterdag 14 september t/m vrijdag 20 september 2024. (Code R008)
Van zaterdag 7 juni t/m vrijdag 13 juni 2025. (Code R013)
Van zaterdag 29 november t/m vrijdag 5 december 2025. (Code R017)

Voor mensen die hun energie weer willen laten stromen

Een retraite waarin o.a. opstellingen een plek hebben. Dit kan zowel je relatie, je gezin, je familie, je vrienden als je werk betreffen. We hebben veel ervaring met psychofysieke oefeningen zoals haptonomisch boksen om stevig bij jezelf te komen en ook met vrijmoedig waarheid spreken om het transformatieproces te versterken. We doen dit op onze lichte en luchtige wijze en wisselen het af met meditaties, creatieve werkvormen, etc., etc. Kortom: een veilige en effectieve manier om kennis te maken met Systemisch Werken.
Deze retraite wordt gegeven door John De Haas & Renate van Ingen (co-trainer).
Van zaterdag 21 september t/m vrijdag 27 september 2024. (Code R007)
Van zaterdag 31 mei t/m vrijdag 6 juni 2025. (Code R014)
Van zaterdag 22 november t/m vrijdag 28 november 2025. (Code R018)

Maak kennis met de trainers

Trainer

John De Haas

Wat maakt dat ik mezelf in staat acht om retraites te geven? Ten eerste loop ik zelf het pad van bewustwording. Ik heb talloze opleidingen, cursussen, trainingen en retraites gevolgd, zowel in binnen- als buitenland. Ik blijf mezelf voortdurend ontwikkelen en ben inmiddels bereid toe te geven dat ik lang niet alles weet, en dat is oké. Het leven is een mysterie dat niet volledig begrepen kan worden, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Het omarmen van dit mysterie brengt diepe vreugde en innerlijke vrede, en ik wil jullie graag meenemen op deze ontdekkingsreis.

Mijn grootste leermeester is Jacqueline de Haan, directeur van Inspiration Company en de Academie voor Innovatief Trainen. Gedurende meer dan 25 jaar als haar leerling en collega heb ik veel geleerd en ben ik gegroeid tot waar ik nu sta.

Ten tweede ben ik twintig jaar lang schipper-trainer geweest op Zeilschip De Tukker. Daar heb ik met jongeren, waaronder delinquenten en jeugdzorgjongeren, transformatiereizen gemaakt naar onder andere Engeland, Schotland en Denemarken. Tijdens deze reizen hebben we samen het avontuur van het leven ervaren en ervan geleerd. We zijn door stormen en windstiltes gegaan, hebben stilteoefeningen gedaan, feedback gegeven en ontvangen, zijn gaan klimmen en abseilen, hebben een solobivak, en creatieve oefeningen gedaan, psychofysische oefeningen uitgevoerd en nog veel meer. Al deze ervaringen hebben voor de transformatie gezorgd. We kwamen in een andere wereld terecht met nieuwe mensen, nieuwe verhalen, nieuwe gevoelens en gedachten, en dat heeft geleid tot een ander uitzicht en nieuwe inzichten.

Het doel van deze reizen was om je open te stellen voor de stroom van het leven, om volledig deel te nemen aan het avontuur, inclusief de uitdagende momenten. We moesten onze maskers afleggen en onze kwetsbaarheid omarmen. Een van de jongeren zei aan het einde van de reis huilend: ‘Ik wist niet dat ik ook nog zo kon zijn.’

Tot slot geloof ik dat ik op dit moment van mijn leven het meest waardevol kan zijn door mensen gedurende retraites te begeleiden. Ik ga ervan uit dat er in ieder van ons een schat verborgen ligt. Het is mijn missie om mensen te helpen deze schat te ontdekken en te laten stralen op het juiste podium zodat de wereld van jouw unieke talenten kan genieten. Persoonlijke groei betekent voor mij het afpellen van de vruchten van je werk tot er niets meer overblijft dan je authentieke zelf. Gandhi zei ooit dat wie zichzelf tot nul kan reduceren, onweerstaanbaar is.

Co-trainer

Renate van Ingen

Met veel enthousiasme voeg ik me toe aan het Bontekoe Coaching-team als co-trainer voor onze retraites. Mijn passie ligt in het begeleiden van jouw persoonlijke reis naar zelfontdekking en groei.

Mijn eigen zoektocht begon met een diepgeworteld verlangen naar verbinding, zowel met mezelf als met anderen. Gedurende mijn levenspad heb ik geleerd dat we allemaal uniek zijn, met onze eigen ervaringen en verhalen. Als co-trainer ben ik toegewijd om je te begeleiden terwijl je nieuwe lagen van bewustzijn aanboort en jezelf volledig omarmt.

Mijn achtergrond in hulpverlening, met een focus op systemisch werken, versterkt mijn overtuiging dat elk individu een onmetelijk potentieel in zich draagt. De retraites bij Bontekoe Coaching bieden een platform om dit potentieel te verkennen en te ontketenen.

Tijdens onze bijeenkomsten zal ik je begeleiden in het omarmen van alle facetten van wie je bent, van je levendigheid tot je innerlijke rust. Samen zullen we reflecteren, groeien en diepgaande momenten van introspectie afwisselen met vreugdevolle momenten.

Mijn visie als co-trainer is het creëren van een veilige, ondersteunende omgeving waarin elke deelnemer de vrijheid voelt om te ontdekken en te groeien. Samen zullen we obstakels overwinnen, schaduwkanten verkennen en jouw unieke pad naar heelheid omarmen.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten tijdens onze retraites en samen te werken aan het ontdekken van jouw waarde en potentieel. Laten we samen deze reis van zelfontdekking en transformatie omarmen.

Co-trainer

Johan de Haas

Mijn naam is Johan de Haas, MBA en bijna 30 jaar entrepreneur.

Binnen het Wellbeing center houden we ons bezig om mensen te helpen om vol authentiek te leven.
Daarnaast adviseer ik bedrijven om het bedrijfskundig op orde te hebben en de ondernemer niet wordt verwijderd van zijn echte passie. En als dat is gebeurd, hoe we de gepassioneerde verbinding tussen bedrijf en onderneming weer terug kunnen krijgen.

Als je weet waar je hart ligt, hoe het bedrijf functioneert en hoe jij functioneert in het bedrijf, dan kan ik je helpen om richting te geven aan de komende jaren waarin je tussen bedrijf en ondernemer weer de beste versie van jezelf kunt gaan leven.

Co-trainer

Harry Geurkink

Mijn naam is Harry Geurkink, fysiotherapeut, MSc en ondernemer.

Vanaf het eerste moment dat ik Wim Hof ontmoette in 2011, wist ik, dit gaat een belangrijke pijler zijn voor mijn werk. Daarmee was direct de interesse voor het immuunsysteem gewekt, samen met mijn wetenschappelijke studie, onderzoek en fysiotherapie te Leuven als basis, een ideale combinatie.

Waar ik als mens en ook als ondernemer in de Zorg voor sta: ‘probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te komen, dan kun je jezelf zijn en je passies leven’. Mede door mijn levenservaringen en bijna dood ervaring (BDE) heb ik het vermogen anders tegen zaken aan te kijken. Visionair zijn noemen sommigen dat ook, wat in de zorg een groot voordeel is!

Immuunsysteem trainingen gaan ons enorm helpen om lichamelijke en geestelijke ziekten terug te dringen. De waarde van de effecten is nog te onbekend, maar juist daarom heb ik het grote verlangen om dit onderwerp verder te ontwikkelen t.b.v. de medemens. Ik combineer dit met fantastische reizen maken, want er is ook ver weg nog veel voor ons om van te leren.

Chef-kok

Andrea

Mijn naam is Andrea, en ik ben een van de mede-oprichters van Brilla Sirio, een inspirerende gemeenschap in het schilderachtige Ojen. Mijn toewijding gaat naar de wereld van de culinaire kunst.

Met meer dan 12 jaar ervaring als chef-kok heb ik mijn eigen proeflab opgezet, waarin ik op verschillende plekken de finesses van mijn vak heb verkend. In de afgelopen 7 jaar heb ik met trots op festivals gestaan, waar ik op een gezonde manier honderden mensen heb mogen voeden.

Tot op heden blijf ik mijn gastronomische reis voortzetten, waarbij ik gasten meeneem op boeiende rondleidingen, ontspannen retraites en boeiende workshops geef. Daarnaast verzorg ik culinaire hoogstandjes voor evenementen die op zoek zijn naar een ervaren en toegewijde professional op het gebied van voeding.

Schrijf je vandaag nog in!