Coaching

Training ‘Dive into Deep’ (over omgaan met complexiteit)

Meer informatie over deze training

Voor ambulant begeleiders die werken met gezinnen met complexe problematiek staat er nog een andere boeiende training gepland op maandag 13 november. Deze training richt zich op het accepteren van de complexiteit van gezinssituaties en het loslaten van strikte modellen en protocollen.

“Dive into Deep’ zal de deelnemers meenemen in de werkelijkheid van het gezinswerk dat vaak complex en onvoorspelbaar is en niet in eenvoudige modellen past. De nadruk zal liggen op het opbouwen van echt contact met gezinnen, wat van cruciaal belang is in de hulpverlening. Door de modellen en protocollen los te laten en het niet-weten te omarmen kun je leren je in de complexiteit te ontspannen en als het goed is de ander ook. Dan kan je horen wat de ander op zijn hart heeft.

Verschillende denkers, waaronder Floortje Scheepers, Myrrhe van Spronsen, Jim van Os en Matthias Desmet, worden aangehaald om deelnemers te helpen begrijpen hoe ze effectief contact kunnen maken. Het belangrijkste is leren omgaan met onzekerheid en waarachtigheid spreken, vooral bij mensen die “ontregeld” zijn. Deze benadering gaat verder dan puur wetenschappelijke verklaringen en logische modellen.

Om dit te bereiken, leren deelnemers hoe ze nog beter kunnen samenwerken, niet alleen met ouders en kinderen, maar ook met collega’s van andere instanties. Deze training zal de complexiteit begrijpelijk en menselijk maken en belooft een inspirerende workshop te zijn.

Alle drie de trainingen hebben een SKJ-accreditatie aangevraagd om de kwaliteit te waarborgen. Ze vinden plaats in het Zakenstation in Heerhugowaard. De kosten bedragen 175 euro per dag, exclusief btw. Wie ervoor kiest om alle drie de trainingen te volgen, krijgt een korting van 75 euro en betaalt slechts 450 euro exclusief btw.

Deelnemers worden voorzien van koffie en thee, en tegen een kleine vergoeding wordt ook de lunch verzorgd. Aanmelden kan via het contactformulier, waarbij dieetwensen kunnen worden aangegeven en verdere vragen kunnen worden gesteld. Deze trainingen beloven waardevolle kennis en praktische vaardigheden te bieden aan ambulant begeleiders die werken met gezinnen in complexe situaties.

Wat zijn de kosten?

€175,00 (exclusief BTW)

Schrijf je vandaag nog in!