Coaching

Training over Verbindend Gezag

Meer informatie over deze training

Op maandag 5 juni 2023tussen 9.30 en 16.30 uur, vindt een boeiende training over Verbindend Gezag plaats. Deze training is bedoeld voor ambulant begeleiders die werken met gezinnen die complexe problemen ervaren. De dag begint met een diepgaande introductie in het gedachtegoed van Verbindend Gezag, met de volgende hoogtepunten:

  • Geschiedenis en 5 pijlers van Verbindend Gezag worden uitvoerig behandeld.
  • De training belicht de verscheidenheid aan instrumenten die ambulant begeleiders kunnen inzetten, samen met de noodzakelijke houding van ouders, hun netwerk en jeugd- en gezinsprofessionals.
  • Er wordt speciale nadruk gelegd op de cruciale rol van de houding van de jeugdprofessional.
  • De training biedt inzicht in zowel de demonische als de tragische perspectieven op gezinsproblematiek, zoals beschreven door Omer & Alon in 2021.
  • Het motto “Be the Change” wordt benadrukt als leidraad voor effectieve interventies.

De dag combineert theoretische kennis met praktische training om de deelnemers het Verbindend Gezag te laten beleven. Huiswerkmateriaal zal na de training per e-mail worden verstrekt. Na afloop van deze intensieve dag zullen de deelnemers volledig vertrouwd zijn met het gedachtegoed van Verbindend Gezag en in staat zijn om de principes ervan toe te passen in hun werk. Voor wie dieper wil duiken in Verbindend Gezag bij gezinnen, wordt de aanbeveling gedaan om de 6-daagse gespecialiseerde cursus, bijvoorbeeld bij het Lorenzhuis, te overwegen.

Wegens het enorme succes van deze training zal deze op woensdag 17 januari 2024 opnieuw worden aangeboden.

Wat zijn de kosten?

€175,00 (exclusief BTW)

Schrijf je vandaag nog in!